Menu Sluiten

Commissies

Commissiewerk, een verrijking van je studiejaar

Een studievereniging is nergens zonder haar leden. Studievereniging BOW, de studievereniging van de studie Bestuurskunde, is trots op haar leden en er is ruimte voor eigen initiatief. Als nieuwe student Bestuurskunde in Nijmegen kun jij veel voor BOW betekenen. Nu stel je jezelf wellicht de vraag: wat is daar nou zo leuk aan?

Allereerst worden activiteiten georganiseerd door en voor de leden. Je gaat er dus samen met andere studenten Bestuurskunde een boeiend en leuk jaar van maken. Daarnaast is het een vorm van zelfontplooiing. Je gaat werken in groepsverband, vergaderen en organiseren. Het is een manier om de studie in de praktijk te brengen maar ook om je eigen kwaliteiten te ontdekken. Er zal aanspraak gedaan worden op je verantwoordelijkheid en je zult merken dat 'the sky is the limit' niet altijd op gaat. Aan de andere kant; wat is er nou mooier dan er samen met je commissie voor te gaan en om, naast een topactiviteit neer te zetten, er een geweldig jaar van te maken?

Er zijn verschillende commissies, die zowel formele als informele activiteiten organiseren. De formele activiteiten zijn studie/bestuurskundig gerelateerd maar zorgen eveneens voor binding met je medestudenten. De informele activiteiten zorgen daarnaast voor ontspanning en gezelligheid binnen de studievereniging.

Commissies 2019-2020
Commissies vormen binnen BOW een belangrijk middel tot realisering van haar doelstellingen. Binnen BOW zijn de volgende commissies actief:

 1. Almanakcommissie
 2. BowBowcommissie
 3. Bowdagcommissie
 4. Carrièredagcommissie
 5. Commissie Formele Activiteiten
 6. Commissie Informele Activiteiten
 7. Excursiecommissie
 8. Feestdagencommissie
 9. Inhousedagcommissie
 10. Introductie-/weekendcommissie
 11. Kascontrolecommissie
 12. Mysterycommissie
 13. (Pre-)mastercommissie
 14. Reiscommissie
 15. Skireiscommissie
 16. Sport- en spelcommissie
 17. Symposiumcommissie

De commissies staan onder de hoede van de Commissaris Interne Betrekkingen, Jort Verhoeven. Vragen en opmerkingen over de commissies kunnen naar Jort gemaild worden. Hij is bereikbaar via het volgende e-mailadres: intern@bow-nijmegen.nl.