Om jezelf te verrijken naast je studie en bepaalde vaardigheden te ontwikkelen is er een heel scala aan nevenactiviteiten mogelijk die bovendien ook nog eens goed staan op je cv en je netwerk tegelijkertijd kunnen uitbreiden. Hieronder worden enkele nevenactiviteiten toegelicht en delen BOW-leden hun persoonlijke ervaringen met je. 

BIJ STUDIEVERENIGING BOW

Bestuursjaar
Uiteraard is het mogelijk om een jaar lang in teamverband BOW te besturen. Het BOW-bestuur wisselt jaarlijks in juni, ruim voor deze tijd vindt de sollicitatieprocedure plaats. Deze bestaat uit het opsturen van je cv en sollicitatiebrief naar bow@bow.nijmegen.nl vóór de bekendgemaakte einddatum. Vervolgens word je door het huidige bestuur op gesprek gevraagd, deze zal een kandidaatsbestuur samenstellen. Informatie over de verantwoordelijkheden en concrete invulling van de verschillende functies in het BOW-bestuur is te vinden in het huidige beleidsplan. Voor een bestuursjaar bij BOW ontvang je een vergoeding voor de (eventuele) studievertraging die je oploopt, in de vorm van bestuursmaanden, meer informatie over deze regeling vindt je hier.

Wanneer je interesse hebt in een bestuursjaar bij BOW en nog met bepaalde vragen zit, schroom dan niet om deze te stellen aan één van de leden van het BOW-bestuur. Deze zullen altijd met plezier ingaan op je vragen!

Commissielidmaatschap
Wil je je actief inzetten voor BOW maar vindt je een bestuursjaar weer te veel van het goede dan is lid worden van een commissie wellicht iets voor jou! Naast dat het goed staat op je cv en je de mogelijkheid hebt om relevante vaardigheden te ontwikkelen leer je door middel van een commissielidmaatschap in een korte tijd studievereniging BOW goed kennen, en niet te vergeten: je mag deelnemen aan de ALA (Actieve Ledenactiviteit)! BOW kent verschillende commissies, een overzicht van de huidige commissies vindt je hier. Inschrijven voor een commissie gebeurt aan het begin van het studiejaar. Een uitzondering hierop vormen de reiscommissie, de skicommissie, de carrièredagcommissie en de acquisitiecommissie, deze worden voorafgaande aan het studiejaar al samengesteld in juni. Wanneer je geïnteresseerd bent in deelname aan een van deze commissies wordt er van je gevraagd om een cv en motivatiebrief op te sturen. 

OVERIGE NEVENACTIVITEITEN

Student-assistent
De Radboud Universiteit Nijmegen zet voor verschillende doeleinden student-assistenten in. Vaak kun je je werkzaamheden gewoon op de campus uitvoeren, je krijgt (vaak) ook nog betaald en het staat zeker niet mis op je cv!

Studentvertegenwoordiging
Studenten van de Radboud Universiteit worden op verschillende niveaus vertegenwoordigd. De Opleidingscommissie (OLC) doet dit op het niveau van de opleiding, de Facultaire Studentenraad (FSR) op facultair niveau en de Universitaire Studentenraad (USR) op universitair niveau.

Politiek actief lidmaatschap
In Nijmegen zijn veel jongerenafdelingen van landelijke partijen erg actief. Dit vormt een mooi platform voor studenten om politiek actief te zijn. Maar ook buiten deze afdelingen kun je politiek actief worden. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos.

Schrijven voor ANS
Het Algemeen Nijmeegs Studentenblad, wie kent dit populaire tijdschrift niet? Heb jij een passie voor schrijven, overweeg dan eens om te gaan schrijven voor ANS.