Menu Sluiten

Stageplaats kantoor Brussel VNO-NCW en MBK-Nederland | BOW

Wil jij dit voorjaar stage lopen voor het Nederlandse bedrijfsleven in het hart van Europa? Heb jij interesse in politiek, maatschappij en de Europese Unie? Ben jij een enthousiaste student mét ondernemers mentaliteit? Dan zijn wij op zoek naar jou! Europa staat in de schijnwerpers. De Coronacrisis, Brexit, digitale transformatie, energie – en klimaatproblematiek en de kantelende handelsbetrekkingen met China en VS zetten de Europese samenwerking op scherp. Het Nederlandse beleid wordt in toenemende mate bepaald in Brussel.
Voor ondernemers en ondernemingen is het dan ook essentieel om in Brussel actief te zijn.

Wie zijn wij?
VNO-NCW en MKB-Nederland zijn de grootste ondernemingsorganisaties van Nederland. Samen komen wij op voor de belangen van onze leden, zo’n 300.000 ondernemingen in Nederland. Wij maken ons hard voor een kansrijk ondernemersklimaat, zowel nationaal als internationaal. Om de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de Europese Unie te behartigen hebben werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland een gezamenlijk kantoor in Brussel. Van daaruit worden contacten onderhouden met o.a. de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, collega-werkgeversorganisaties uit andere EU-lidstaten en met de Europese koepels van werkgeversorganisaties zoals BusinessEurope en SMEunited.

Wat ga jij doen?
• Monitoren van de besluitvormingsprocedures van de EU en het screenen van de Europese actualiteiten op de voor het Nederlands bedrijfsleven relevante punten
• Ondersteunen van de stafleden van kantoor Brussel (o.a. bijstaan in de lobby, schrijven van artikelen)
• Bijwonen en verslagleggen van commissievergaderingen van het Europees Parlement en andere relevante bijeenkomsten
• Beheren van de (online) communicatiekanalen van VNO-NCW en MKB-Nederland
• Beantwoorden van informatieverzoeken van leden etc.

Wie ben jij?

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student (derde jaar bachelor of master) die tijdens de gehele stageperiode ingeschreven staat bij een Nederlandse onderwijsinstelling. Affiniteit met, en kennis van de Europese Unie en/of het Nederlands bedrijfsleven zijn absoluut een pré. Uitstekende kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift is een voorwaarde. Affiniteit en/of ervaring met (online) communicatie is een pluspunt.

Praktische informatie
Kantoor Brussel zoekt een enthousiaste en gedreven stagiair(e) voor de periode van 1 februari t/m 30 juli 2021. Voor deze stage bieden wij een passende stagevergoeding. De standplaats voor de stage is in principe Brussel, maar in verband met de Coronacrisis kunnen tijdens (een deel van) de stage aangepaste werkomstandigheden gelden.

Voor nadere informatie kun jij contact opnemen met Tessa van Stiphout (stiphout@vnoncw-mkb.nl, +32 2 510 08 74).

Interesse? Stuur jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 22 november a.s. naar brussel@vnoncw-mkb.nl. De gesprekken zullen begin december online plaatsvinden.