Sociale veiligheid is een belangrijk thema binnen Studievereniging BOW. Om de sociale veiligheid van alle leden te kunnen garanderen is er een gedragscode opgesteld en zijn er twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Verder kunnen leden gebruik maken van mogelijkheden van de Radboud Universiteit.
Vertrouwenscontactpersonen
Studievereniging BOW telt op dit moment twee vertrouwenscontactpersonen (VCP’s). Deze VCP’s bieden een luisterend oor en kunnen je helpen bij problemen binnen de vereniging. Gesprekken met de VCP’s zijn dan ook strikt vertrouwelijk. Aankomend jaar zijn Floor Kerkwijk en Foke Jil Bakker de VCP’s bij BOW. Zij zullen zich hier kort voorstellen:
Lieve BOW'ers
Ik ben Floor Kerkwijk, tweedejaars student Bestuurskunde en actief lid bij BOW. Ik als VCP wil voor jullie een aanspreekpunt zijn als je ergens mee zit en er graag over wil praten, wat dat dan ook mag zijn. Ik wil hiermee een bijdrage leveren aan een veilige en inclusieve sfeer binnen BOW, waar iedereen zichzelf kan zijn. Dus heb je het gevoel dat je ergens mee zit en je er over wil praten met een onafhankelijk persoon binnen BOW of wil je meer weten over mijn functie, dan kan je altijd contact met mij opnemen door me aan te spreken of te mailen naar: vcpfloor@bow-nijmegen.nl.
Lieve BOW'ers,
Mijn naam is Foke Jil, ik ben 20 jaar en ben derdejaars Bestuurskundestudent. Ook ben ik een van de vertrouwenscontactpersonen van BOW. Als VCP geef ik om het welzijn van al onze leden, Ik ben er dan ook graag om hen een luisterend oor te bieden of te ondersteunen wanneer zij dat fijn vinden. Op deze manier hoop ik leden te helpen wanneer ze daar behoefte aan hebben en bij te dragen aan een veilige en goede sfeer binnen de vereniging. Wil je graag met mij in contact komen of wil je meer informatie over mijn functie, spreek mij dan vooral even aan of mail naar: vcpfokejil@bow-nijmegen.nl.
Vertrouwenspersoon en studentenpyscholoog
Wanneer je te maken hebt met grensoverschrijdend gedrag, kun je ook contact opnemen met verschillende kanalen vanuit de Radboud Universiteit. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij een vertrouwenspersoon van de Radboud Universiteit. Mocht je te maken hebben met ongewenst gedrag en wil je er over praten met een onafhankelijk persoon van de universiteit, dan kun je contact opnemen via vertrouwenspersonen@ru.nl. Het team dat verantwoordelijk is voor de vertrouwenspersoon gaat een gesprek met je aan gaan en zal de juiste vertrouwenspersoon aanstellen. Er zijn veel verschillende vertrouwenspersonen die gespecialiseerd zijn in specifieke onderwerpen. Voor meer informatie over ongewenst gedrag en vertrouwenspersonen, klik hier.
Ook zou je een afspraak kunnen maken met de studentenpsycholoog wanneer je klachten hebt die van invloed zijn op je studie. De studentenpsycholoog kan je helpen bij zowel studieproblemen (faalangst, stress, uitstelgedrag of concentratieproblemen) als persoonlijke problemen die het studeren in de weg staan (somberheid, gezinsproblemen, onzekerheid, negatief zelfbeeld). Meer informatie over de studentenpsycholoog en het maken van een afspraak kun je hier vinden.