NieuwsVacatures voor stages en traineeships

WO afstudeeropdracht: public affairs & stakeholder engagement energietransitie, Zwolle/Den Haag

Wist jij dat ENGIE Energie wereldwijd de grootste investeerder is in duurzame energie? Wij bouwen in 70 landen aan een duurzamere wereld en wij voorzien meer dan 100 miljoen mensen dagelijks van groene stroom. Daarnaast is ENGIE Energie de enige energiemaatschappij in Nederland die op de internationale A‑lijst met pioniers op het gebied van klimaatverbetering staat. Als stagiair bij ENGIE maakt je dus écht verschil. 

Politiek- en maatschappelijk draagvlak is essentieel voor een succesvolle energietransitie. Je kan je dus voorstellen dat het Regulatory and Public Affairs team (RAPA) van ENGIE Energie, bestaande uit 8 personen, de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet volgt. Naast het bijhouden van alle ontwikkelingen adviseert het RAPA team de organisatie over de te volgen strategie en richt het zich op belangenbehartiging in Den Haag, op lokaal en regionaal niveau. Je zou het RAPA team dus als de ‘ogen en oren’ van de organisatie kunnen zien die samen de brug tussen de externe omgeving en interne organisatie vormen. 

Het RAPA team is per februari 2020 op zoek naar een stagiair die vijf dagen per week beschikbaar is, ervaring in een Regulatory & Public Affairs team wil opdoen en het daarnaast interessant vindt om een aantal zaken verder voor ons uit te zoeken. De stagelocatie is Den Haag (2x p.w.), Zwolle (1x p.w.) en 2 dagen vrij in te delen.

Let op: het is mogelijk om tijdens deze stage een afstudeeronderzoek uit te voeren. De precieze opdracht zal dan in samenspraak geformuleerd worden. 

Wat ga je doen? 

 • Politieke en maatschappelijke ontwikkelingen volgen 
 • Stakeholder- en issue analyses maken 
 • Onderzoek doen naar en adviseren over politiek- en maatschappelijk draagvlak 
 • Memoranda schrijven over politieke debatten en publicaties vanuit ministeries 
 • Ondersteuning bieden bij projecten op het gebied van hernieuwbare energie 
 • De adviseurs in het RAPA team bij dagelijkse werkzaamheden ondersteunen 
 • Meedenken over de aanpak voor de regionale energiestrategieën (RES) 

FUNCTIE-EISEN 

 • Je volgt op dit moment een WO bachelor of master in de richting van bestuurskunde, politicologie, sociale wetenschappen, communicatiewetenschappen of rechten 
 • Je hebt interesse in politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie 
 • Kennis van de energiesector is een pré 
 • Je hebt kennis van of affiniteit met politieke- en bestuurlijke processen 
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling 
 • Je bent proactief en initiatiefrijk en kunt zowel in een team als zelfstandig functioneren 
 • Je wilt graag bijdragen aan een succesvolle energietransitie 

WAT BIEDEN WIJ JE Persoonlijke begeleiding, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Ontwikkeling is belangrijk binnen onze organisatie, daarom bij ons krijg je de kans jezelf te ontplooien. En natuurlijk krijg je bij ons een stagevergoeding. 
BEDRIJFSINFORMATIE ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en biogas. 
CONTACTINFORMATIE Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Bibi-Karlijn van de Zande via bibi.van.de.zande@engie.com.