Nieuwsnieuws & stagesVacatures voor stages en traineeships

Stage: Nederlande Ambassade in Amman

De Nederlandse ambassade in Amman biedt de mogelijkheid aan om stage te lopen binnen het Economisch en Ontwikkelingssamenwerkingsteam voor een periode van 6 maanden van 8 juli 2019 tot en met 31 december 2019. Ben jij geïnteresseerd in internationale samenwerking, economische ontwikkeling en internationale economische diplomatie? Dan is dit dé stage die je zoekt!

Je maakt deel uit van het Economisch en Ontwikkelingssamenwerkingsteam van de ambassade en zult voornamelijk werken binnen het economische cluster. Thema’s die veel naar voren komen zijn economische weerbaarheid, economische groei, het creëren van werkgelegenheid voor zowel Syrische vluchtelingen als Jordaniërs en het versterken van de private sector. De focus ligt met name op de landbouwsector en daarbinnen het vergroten van het verdienvermogen van boeren en het verlagen van water- en energieverbruik in de sector. Als stagiair(e) houd je je bezig met het landbouwprogramma van de ambassade, het ondersteunen van ondernemerschap binnen de private sector en het verbeteren van werkomstandigheden. 

Je zult gaan samenwerken met verschillende internationale instanties zoals met relevante Jordaanse ministeries, de EU, de Wereldbank, de FAO en de International Labour Organisation (ILO), met de Jordaanse en Nederlandse private sector. Als stagiair(e) help je onder andere met de voorbereidingen van conferenties en vergezel je teamleden tijdens diverse bijeenkomsten en seminars. Ook word je betrokken bij de organisatie van inkomende bezoeken gerelateerd aan de Meerjarige Landen Strategie. Ten slotte bied je ondersteuning bij het organiseren van (publieks­diplomatieke en culturele) evenementen.

Ben jij enthousiast, van vele markten thuis en zie jij het avontuur in Jordanië wel zitten? Stuur dan uiterlijk zaterdag 6 april je cv en sollicitatiebrief met informatie over je achtergrond, motivatie en ambitie naar amm-recruiting@minbuza.nl onder vermelding van “Stage in Amman-DEV”, en misschien loop jij vanaf juli rond op de Nederlandse Ambassade in Amman! 

Voor verdere vragen kun je een e-mail sturen naar anne.sonneveld@minbuza.nl

Wil je de gehele vacature inzien met alle algemene voorwaarden en vergoedingen? Kijk dan hier:
https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-nederlandse-ambassade-te-amman-%E2%80%93-economische-en-ontwikkelingsafdeling