Nieuwsnieuws & stagesVacatures voor stages en traineeships

Stage bij het Ministerie van Buitenlandse zaken – Regiobureau Atlas

(Klik hier voor de vacature op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken)

Regiobureau Atlas is op zoek naar een stagiair(e) voor een periode van zes maanden (40 uur per week) vanaf 1 februari 2020. Het betreft een meewerkstage.

Werkomgeving

Atlas is het bureau dat ten dienste staat van de vijf regiodirecties die - samen met de Nederlandse ambassades in het buitenland (postennet) - het hart van het landenbeleid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vormen. Atlas bestaat uit een klein en gezellig team dat het Regio Management Team (RMT) ondersteunt. ATLAS verricht regio-overschrijdende taken zoals de coördinatie van de externe correspondentie, contact tussen het Ministerie en het Kabinet van de Koning en het optimaliseren van processen en digitale tools die de regiodirecties helpen hun informatie te delen. Daarnaast is Atlas ook betrokken bij de ondersteuning van de coördinator Postennet, als aanspreekpunt voor en over Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in het buitenland.

Stage-omschrijving

Van de stagiair(e) wordt verwacht dat deze meedraait in de reguliere werkzaamheden van het regiobureau. Werkzaamheden kunnen variëren van het notuleren bij vergaderingen tot het meedenken over hoe directies binnen BZ hun werkprocessen kunnen optimaliseren en kennis beter kunnen delen. Daarnaast wordt de stagiair(e) betrokken bij werkzaamheden die het postennet betreffen, bijvoorbeeld het opstellen van een weekbericht voor de posten zodat zij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Den Haag. Kortom, een behoorlijk divers pakket waar je samen met een  team van ongeveer 5 enthousiaste medewerkers aan werkt. Buiten je vaste taken bestaat er volop ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. We zoeken dan ook een enthousiaste stagiair(e) die flexibiliteit aan de dag legt waar het gaat om het takenpakket, graag de handen uit de mouwen steekt en goed kan plannen en organiseren.

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een bestuurskundige of internationaal georiënteerde universitaire studie, een specifieke studierichting is niet vereist. Je staat gedurende de gehele stageperiode als student ingeschreven aan een Nederlandse onderwijsinstelling of een erkende buitenlandse onderwijsinstelling en je bevindt je in de laatste fase van je academische opleiding.
  • Je analytisch vermogen is goed ontwikkeld
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, in woord en geschrift
  • Je beheerst de Engelse taalgoed; beheersing van de Franse taal is een pré
  • Je bent initiatiefrijk
  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel
  • Je bent in staat zelfstandig te werken
  • Je bent flexibel en stressbestendig
  • Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een actief beleid om meer mensen met een biculturele achtergrond aan te nemen en streeft naar diverse teams. We zijn benieuwd wat jij hieraan kunt bijdragen.

Wat bieden wij?

De stage biedt een unieke mogelijkheid om in een dynamische werkomgeving kennis te maken met het reilen en zeilen van het ministerie in het algemeen en van de politieke directie van het ministerie in het bijzonder. Daarbij werk je binnen een klein maar prettig team waar we waarde hechten aan het bieden van zowel een interessante, als ook een prettige werkomgeving voor de medewerkers. Als ministerie en als team stellen we ons als doel bij te dragen aan het versterken van de diversiteit en de inclusiviteit van onze organisatie. Mede ook in dat kader stellen we ons eveneens als doel om aan alle medewerkers een veilige werkomgeving te bieden. We nodigen sollicitanten op deze stageplaats dan ook graag uit om in een reactie aan te geven hoe zo aan deze doelstellingen denken te kunnen bijdragen.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site:

Meer weten en/of solliciteren?

Stuur een e-mail met je motivatie en CV uiterlijk 14 november naar atlas-stage@minbuza.nl onder vermelding van “stage Regiobureau Atlas + naam”. Kandidaten die op basis van hun brief en CV geschikt zijn bevonden, worden uitgenodigd voor een gesprek op het Ministerie in Den Haag. Mocht je specifieke vragen hebben over de stage dan kan je contact opnemen met Angélique Eijpe (angelique.eijpe@minbuza.nl).

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid.