Nieuwsnieuws & stagesVacatures voor stages en traineeships

2 Junior Beleidsadviseurs Sociaal Domein

https://www.werkeningelderland.nl/vacature/57428/2-junior-beleidsadviseurs-sociaal-domein-35728/

Lingewaard bevindt zich in het hart van de regio Arnhem Nijmegen. Vanuit deze strategische positie leveren we een duidelijke bijdrage aan (regionale) vraagstukken op het gebied van bereikbaarheid, wonen, duurzaamheid, bedrijvigheid en sociale samenhang. Ook spelen belangrijke thema’s als ondermijning, Omgevingswet, doorontwikkeling Sociaal Domein en herbouw van ons gemeentekantoor.

We werken hiervoor samen met inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen in onze kernen. Gezamenlijk pakken we ook lokale vraagstukken op zoals maatschappelijke voorzieningen, dorps- en wijkplannen en gebiedsgericht werken.

Team Sociaal Beleid

Het team ontwikkelt beleid voor het gehele sociaal domein. Wij doen dat samen met inwoners, organisaties en onze vele collega’s. Het team heeft woelige tijden achter de rug. We zijn druk bezig met het huis op orde te krijgen, de (door)ontwikkeling van gebiedsgericht werken en een nieuw beleidsplan sociaal domein. Hoog op de agenda staat verder de uitvoering van een breed pakket aan maatregelen om de zorg en ondersteuning goed én betaalbaar te houden. Als team willen we de komende jaren meer regievoeren, minder zelf uitvoeren en beter aansluiten op de wensen en ideeën van (georganiseerde) inwoners. Het versterken van de samenwerking binnen het team én met de teams bedrijfsbureau en toegang sociaal domein is ook een speerpunt.

Wat ga je doen?

Als junior beleidsadviseur ben je flexibel inzetbaar binnen het sociaal domein. Dagelijks vertaal je complexe vraagstukken in heldere en vlotte analyses, adviezen en aanpakken. Je ontwikkelt beleid voor specifieke thema’s. Een belangrijk deel van je werk bestaat uit het realiseren van beleid. Dat doe je door het regisseren van de uitvoering en zelf de handen uit de mouwen te steken, bijvoorbeeld door een subsidie te verlenen, een project te draaien of beleidsregels te maken. Je verdeelt in overleg met de teammanager en de twee andere junioradviseurs op basis van jullie persoonlijke kwaliteiten en voorkeuren het werk. Jullie gaan aan de slag met deze thema’s: vrijwilligers en mantelzorgers, dementie, cultuur en sociaal-culturele accommodaties, Wet maatschappelijke ondersteuning, ouderen en gezondheid.

Wie ben je en wat kun je?

Je bent creatief, politiek en bestuurlijk sensitief, hebt een vlotte pen en werkt graag en goed samen. Je hebt affiniteit met data gedreven sturing. Je vindt het uitdagend om je tanden in complexe vraagstukken te zetten en komt door je analytische vaardigheden snel tot de kern. Je verbindt met veel plezier mensen en vraagstukken. Je vindt het leuk om nieuwe wegen te bewandelen. Je kunt goed omgaan met hectiek, bent flexibel en doortasten en hebt een brede interesse. Je wilt je graag verder ontwikkelen in een uitdagende en dynamische omgeving met veel ruimte voor eigen ideeën.

Je hebt een afgeronde Bachelor of Master, bijvoorbeeld sociale studies, bestuurskunde of beleidskunde. Stage- of werkervaring in het sociaal domein is een pré.

Wat bieden wij jou?

Een fantastische kans op een afwisselende, zelfstandige en boeiende baan in een dynamisch krachtenveld en een leuk team. Je krijgt volop ruimte om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Een ervaren beleidsadviseur en de teammanager begeleiden je in je leerproces. Je neemt ook deel aan een juniorengroep die we intern opleiden.

Wil je graag eerst kennismaken voordat je solliciteert? Kom dan vrijblijvend langs bij de  kennismakingslunch op vrijdag 31 januari van 12.00 uur tot 14 uur op het gemeentekantoor in Bemmel.  Er zijn dan een aantal collega's van het team sociaal beleid, de wethouder en team P&O aanwezig.  Laat het ons weten en stuur uiterlijk 27 januari een  berichtje naar d.koolhout@lingewaard.nl 

Voor deze functie bieden wij een startsalaris van € 2.702,- bruto per maand (schaal 9). Ook ontvang je van ons een individueel keuzebudget (IKB). De hoogte van het IKB is 17,05% van jouw salaris. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst bij de gemeente Lingewaard voor 1 jaar.  Heb je het naar je zin en functioneer je goed, dan kan je een verlenging krijgen van je arbeidsovereenkomst voor nog 2 jaar.

Bij Lingewaard vinden we diversiteit belangrijk. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Wij geloven dat verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten ons helpen bij het uitvoeren van onze taken. Bij gelijke geschiktheid kiezen we voor de persoon die het meeste bijdraagt aan de diversiteit in ons team.

Vragen?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Gerald Gnodde (teammanager Sociaal Beleid) via 06 23 17 68 71. Wil je meer info over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Emile van Nassau (P&O-adviseur) via 026 32 60 111.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 12 februari en 19 februari. 

Ben je geïnteresseerd om in een dynamische omgeving te werken, dan kun je d.m.v. de website www.werkeningelderland.nl solliciteren t/m 2 februari.  Let op alleen sollicitaties via de website werkeningelderland.nl worden in behandeling genomen.